Ett miljövänligt badrum

Ett föråldrat och unket badrum kan komma att bli ett riktigt hatobjekt i ens egna hus. Till skillnad från ett sovrum där en ny färgbeläggning kan förändra rummet på en dag, kan en badrumsrenovering kräva en rörmokare, en kakelinstallatör, en snickare och en elektriker. På grund av kostnaden och komplexiteten är badrummet ofta långt ner på listan för att bli renoverat. Ett föråldrat badrum är dock inte bara tufft för ögonen, det slösar också en betydande mängd vatten, använder mer energi än nödvändigt och kan ge ditt hem mindre än fantastisk luftkvalitet inomhus. Det har kommit otroliga innovationer inom badrumsinredning sedan dagarna med rosa toaletter, vilket innebär att en badrumsrenovering drastiskt kan minska ditt ekofotavtryck, och också minska dina elräkningar. Med så många saker att tänka på kan det verka överväldigande, så här är en checklista för en miljövänlig badrumsrenovering för att säkerställa att när du tacklar det här projektet blir det rätt på första försöket.

Hitta en specialist

Att hitta någon med tidigare erfarenhet från miljövänliga renoveringar är mycket viktigt. Du sparar dig mycket tid, huvudvärk och framförallt pengar genom att välja någon som är bekant med de sorters produkter som kommer att minska din energi och vattenanvändning och minska din exponering för riskfyllda kemikalier. Om du har en butik i ditt område som säljer miljövänliga byggmaterial, fråga om de har några lokala entreprenörers visitkort. Träffa några olika företag innan du väljer ett. Du och entreprenören kommer att gå igenom mycket tillsammans, så du måste känna att din personlighet, vision för projektet och passion för miljön fungerar bra.

Välj rätt material

Kakel är ett gemensamt golv- och väggmaterial i badrum och det finns för närvarande massor av miljövänliga alternativ. De flesta innehåller en hög andel återvunnet innehåll och det finns oändliga modeller och färger att välja mellan. Om du vill ha något lite mindre konventionellt bör du tänka på bambu, kork eller miljövänlig betong. Andra produkter som nyligen har anlänt till scenen inkluderar plattor gjorda av återvunnet trä och elfenbensplattor tillverkade av tagua (även känd som “vegetabiliskt elfenben”). Om du gillar utseendet på tapeter med återvunnet innehåll (återvunnet läder kan se ganska lyxigt ut) så är det också ett alternativ.

Återanvänd

De flesta badrumsprodukter som du kommer att riva ur kan inte återanvändas, men det kan finnas folk som vill använda dem på annat sätt. Lägg ut badrumsskåpen, handfatet, kranarna och till och med toaletten på en gratis marknadsplats online. Många städer har butiker som tar emot donationer av dina begagnade hushållsmöbler och byggnadsmaterial, vissa kommer till och med att betala för dem. Även om du kanske är trött på den rosa toaletten, kan det finnas någon där ute som skulle älska att ha den!