Få ett exklusivt och glänsande vitt leende

En god tandstatus är viktig för många och framförallt är ett vitt leende något som de flesta eftersträvar. Har du inte ett vitt leende i dagsläget kan du få det hur lätt som helst. Det bästa är att du inte ens behöver vara rik för att kunna få det. Läs mer och påbörja resan mot ditt nya leende redan idag.

Tandraden är viktig

En fin tandrad är viktigt utifrån ett estetiskt perspektiv. Den som inte har en fin tandrad har sällan självförtroende nog att våga visa sina tänder i offentliga sammanhang på grund av tandblekning hemma, vilket kan resultera i ovanor som att undvika att le eller att föra handen upp mot munnen när man ler och skrattar. Livet blir begränsat och tänderna påverkar ofta stora delar av livet så som arbete och relationer.

Om din tandrad är ojämn och/eller lider av diverse tandsjukdomar, rekommenderas att du besöker en tandläkare för att komma tillrätta med problemen. Om din tandrad enbart lider av missfärgningar som gör att den ser allmänt ohälsosam ut, finns det dock mycket du kan göra själv.

Åtgärda missfärgade tänder

Självklart kan du få ett vitt leende hos tandläkaren, men om du föredrar att försöka åtgärda problemet själv så har du många alternativ. Faktum är att en tandblekning hemma kan göras på många sätt och du kan välja en metod utefter budget eller vilken du tycker bäst om. Några alternativ som finns att välja mellan är:

  • Blekande tandkräm

Det finns många olika typer av tandkrämer som bleker tänderna på olika sätt. De flesta tandkrämer med blekande effekt innehåller någon form av slipmedel. Många anser att slipmedel i tandkräm är dåligt med tanke på att emaljen kan ta skada och väljer istället en tandkräm med aktivt kol. Kolet ska göra att den gula färgen neutraliseras och gör därmed tänderna vitare på ett naturligt sätt.

  • Färdiga tandblekningskit

Det finns en hel del tandblekningskit på marknaden nu för tiden. De innehåller en blekande gel som ska appliceras över tänderna och verka en stund i kombination med en tandskena för att få gelet att stanna kvar. I vissa fall ska man använda LED-ljus för att få en förstärkt effekt. Den här metoden är ett exklusivt substitut till tandläkarbesöket.

  • Övriga metoder

Det finns även diverse husmorsknep för att bleka tänderna för den som vill prova på något utöver det vanliga. På nätet kan man hitta olika recept på tandblekningspasta som kan vara effektiva. Men var försiktig så du inte använder ingredienser som kan göra mer skada än nytta. En av de bättre och billigaste alternativen till tandblekning är dock att undvika saker som missfärgar dina tänder.