Viktiga anledningar till att lägga golv 

Intrycket av ett hem och ett rum påverkas omedvetet av hur golvet ser ut. Detta är inte så förvånande med tanke på hur stor del av ytan som golv tar upp i alla rum. Golvet är nämligen visuellt sett ett av de största elementen i varje utrymme och är svårt att ignorera. Förutom att visuellt sett ta upp stort utrymme kommer du också att gå på det och ha fysisk kontakt med det hela tiden. På grund av dessa anledningar är det lätt tänkt att det är dyrt att lägga golv. Den goda nyheten är att det snarare är tvärtom eftersom det i förhållande till andra byggprojekt är ganska billigt – golvslipningstockholmslän.se. Att lägga golv brukar utgöra cirka 10 procent av den totala kostnaden i byggprojekt. 

5 viktiga anledningar som inte ska underskattas 

Anledningarna till att lägga nytt golv ska inte underskattas och några av de viktigaste som är bra att känna till är: 

  • Påverkar intrycket av ditt hem – Få saker kan påverka intrycket av att gå in i ett hem så mycket som ett vackert golv. Golvet har onekligen en stor inverkan eftersom det tar upp ett så stort utrymme i varje hem, så om du vill uppgradera utseendet på ditt hem är det enklaste att lägga nytt golv. Ett nytt golv kan automatiskt få ett utrymme att kännas större, varmare, mysigare och lyxigare. 
  • Gör hemmet mer funktionellt – Ett nytt golv kan inte bara påverka det visuella intrycket utan även mer funktionella aspekter. Golvet kan påverka omgivningens akustik och göra det behagligt att gå barfota eller i tofflor, för att nämna några exempel. Vidare kan det göra ditt hem mer energieffektivt genom att göra golvet varmare och bekvämare. 
  • Förbättrar luftkvaliteten och säkerheten – Luftkvaliteten inomhus kan förbättras med ett nytt golv och denna skillnad kan ha stor effekt om du lider av allergier. Luften blir renare och du  kommer inte andas in lika mycket damm, mjäll och andra luftburna partiklar som är dåligt för hälsan. 
  • Låter dig välja golv som passar din livsstil – Det är kul att lägga golv eftersom det finns så många olika typer av golv att välja mellan. Du kan välja ett golv som passar din livsstil bäst, till exempel ett slitstarkt och tåligt golv om många bor i hushållet. Om golvet kommer att användas av små barn och husdjur kan du också behöva ett golv som är lätt att rengöra. Vissa typer av golv är lättare att rengöra och underhålla än andra och det kan vara värt att väga in i ditt val. 
  • Ökar värdet på din fastighet – Faktum är att det är billigare än vad du tror att lägga golv eftersom nytt golv ökar fastighetsvärdet. Vackra golv gör ditt hem mer inbjudande och lättare att eventuellt sälja i framtiden.